Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Prywatności   
ROZUMIEM

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Informacja o naruszeniu ochrony danych osobowych
#1
Informacja o naruszeniu ochrony danych osobowych

Szanowni Państwo, Urząd Marszałkowski Województwa Małopolskiego z siedzibą w Krakowie przy ul. Basztowej 22 (dalej UMWM), niniejszym informuje o naruszeniu ochrony danych osobowych związanym z incydentem, który został stwierdzony w dniu 8 lutego 2021 r. polegającym na ataku złośliwego oprogramowania szyfrującego pliki. Zdarzenie to doprowadziło do utraty dostępności danych osobowych (m.in. klientów UMWM), za przywrócenie której atakujący zażądał zapłaty okupu, niemniej żądanie to zostało stanowczo odrzucone. Bezzwłocznie podjęto wszelkie działania mające na celu powstrzymanie naruszenia oraz zminimalizowanie ewentualnych negatywnych skutków dla osób, których dane dotyczą, a także powiadomiono odpowiednie służby, a zaistniała sytuacja została jednocześnie zgłoszona do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

http://www.malopolska.pl/aktualnosci/bez...-osobowych
Odpowiedz
#2
Dlatego warto poczytać o abi kto to jest ? I wtedy w kogoś takiego na spokojnie zainwestować mówię wam... bo tak jak mowię, jest to mega wazne w przyszłości. Zwłaszcza w naszej firmie.
Odpowiedz


Podobne wątki…
Wątek: Autor Odpowiedzi Wyświetleń: Ostatni post
  Wsparcie finansowe zadań z zakresu ochrony gruntów rolnych w Powiecie Miechowskim Krakownetpl 0 27 19-07-2021, 03:49
Ostatni post: Krakownetpl
  Wsparcie finansowanie zadań z zakresu ochrony gruntów rolnych w Powiecie Miechowskim Krakownetpl 0 24 19-07-2021, 07:52
Ostatni post: Krakownetpl
  Podział środków z zakresu ochrony gruntów na 2021 rok Krakownetpl 0 45 29-04-2021, 04:37
Ostatni post: Krakownetpl
  Sąd potwierdził prawomocność Programu Ochrony Powietrza Krakownetpl 0 43 26-02-2021, 04:08
Ostatni post: Krakownetpl
  Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska wesprze działania Małopolski na rzecz klimatu Krakownetpl 0 54 01-12-2020, 03:15
Ostatni post: Krakownetpl
  Program Ochrony Powietrza wchodzi w życie 27 października Krakownetpl 0 49 06-11-2020, 09:49
Ostatni post: Krakownetpl
  Dzień Pracownika Ochrony Zdrowia Krakownetpl 0 50 02-10-2020, 09:19
Ostatni post: Krakownetpl
  Dobra informacja dla kierowców i pieszych Krakownetpl 0 70 21-09-2020, 09:26
Ostatni post: Krakownetpl
  Kolejny krok w stronę uchwalenia Programu ochrony powietrza Krakownetpl 0 57 03-09-2020, 07:07
Ostatni post: Krakownetpl
  Główne cele i działania w ramach Programu Ochrony Powietrza Krakownetpl 0 50 02-09-2020, 09:40
Ostatni post: Krakownetpl

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Polecamy
Przyłącze wody i kanalizacji - Kraków - Praktyczne informacje i porady na terenie Gminy Miasta Kraków

Ostatnie wątki
Akademia Superbohatera czeka na Ciebie
Forum:
Ostatni post: Krakownetpl
1 minutę temu
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 0
Zagospodarowanie Fortu nr 31 „św. Benedy...
Forum:
Ostatni post: Krakownetpl
1 minutę temu
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 0
Siesta w Dworku – spotkanie autorskie z ...
Forum:
Ostatni post: Krakownetpl
1 minutę temu
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 0
Ponadczasowy salon
Forum:
Ostatni post: Emi92
6 godzin(y) temu
» Odpowiedzi: 47
» Wyświetleń: 6,241
Powstanie bezpieczny skrót przy szpitalu...
Forum:
Ostatni post: Krakownetpl
9 godzin(y) temu
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 28
Pomy ciepła
Forum:
Ostatni post: Brosska
Wczoraj, 04:55
» Odpowiedzi: 9
» Wyświetleń: 208
Park kulturowy Kazimierz ze Stradomiem –...
Forum:
Ostatni post: Krakownetpl
Wczoraj, 04:55
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 30
O bezpieczeństwie seniorów cały czas trz...
Forum:
Ostatni post: Krakownetpl
Wczoraj, 04:55
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 27
Reklama!
Forum:
Ostatni post: matuszyk
Wczoraj, 04:19
» Odpowiedzi: 9
» Wyświetleń: 1,344
Powstanie bezpieczny skrót przy szpitalu...
Forum:
Ostatni post: Krakownetpl
Wczoraj, 04:12
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 24