10-09-2020, 09:56
FE: Produkcja żywności w regionie to atut. Kupujmy to, co z Małopolski
Podczas Forum Ekonomicznego 2020 w Małopolskiej Strefie Spotkań rozmawiano o tradycyjnych produktach regionalnych oraz roli produkcji wysokiej jakości żywności w regionie. Małopolska zajmuje pierwsze miejsce w Polsce pod względem liczby zarejestrowanych specjałów zwanych produktami regionalnymi. - Najważniejsze jest to, żeby kupować małopolskie produkty. Nasz słynny oscypek, jagnięcina, pstrąg ojcowski, kiełbasa lisiecka czy karp zatorski, to żywność zdrowo produkowana i najwyższej jakości - podkreślał dziś wicemarszałek Łukasz Smółka.
http://www.malopolska.pl/aktualnosci/sam...-duzy-atut
Podczas Forum Ekonomicznego 2020 w Małopolskiej Strefie Spotkań rozmawiano o tradycyjnych produktach regionalnych oraz roli produkcji wysokiej jakości żywności w regionie. Małopolska zajmuje pierwsze miejsce w Polsce pod względem liczby zarejestrowanych specjałów zwanych produktami regionalnymi. - Najważniejsze jest to, żeby kupować małopolskie produkty. Nasz słynny oscypek, jagnięcina, pstrąg ojcowski, kiełbasa lisiecka czy karp zatorski, to żywność zdrowo produkowana i najwyższej jakości - podkreślał dziś wicemarszałek Łukasz Smółka.
http://www.malopolska.pl/aktualnosci/sam...-duzy-atut