Liczba postów: 182
Liczba wątków: 68
Dołączył: Oct 2014
Reputacja:
0
NIedługo szykuje mi się spora impreza rodzinna. Chciałabym zaskoczyć wszystkich i..... upiec gęś w całkości. Doradzicie jak się za to zabrać?
Liczba postów: 228
Liczba wątków: 76
Dołączył: Jul 2013
Reputacja:
0
19-10-2017, 09:53
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-10-2017, 06:08 przez talcia.)
Na stronie jest kilka porad
www.przepisy.pl/blog/jak-upiec-ges - poczytaj sobie.
Najsmaczniejsza gęś to nadziewana gęś. Pamiętaj o dwóch rzeczach:
o osuszeniu miesa przed włożeniem do piekarnika
oraz o długim pieczeniu - wrto jest piec w temperaturze ok 200 stopni przez 3 godziny. Powinnaś sama wyczuć swój piekarnik ponieważ każde urządzenie chodzi inaczej.
- Naprawdę chcesz wiedzieć, co jeszcze moja mam mówiła o tobie?
Clary potrząsnęła głową. Simon chyba tego nie zauważył.
- Powiedziała, że złamiesz mi serce.